Acne behandelingen

Speciale aandacht

Heb je last van acne? Dan kunnen wij zeker iets voor je betekenen!

Dankzij de specialisatie acne van de Anbos in combinatie met onze diepgaande kennis van de huid en biologische huidverzorging, ben je bij ons in de juiste handen. Voor we beginnen met de behandeling, starten we met een vrijblijvend intakegesprek waarbij je een advies krijgt over de te volgen behandelingen en producten die je thuis kunt gaan gebruiken.

Om een goed resultaat te krijgen is het vaak beter met korte tussenpozen enkele behandelingen te ondergaan. We bieden daarom de acne behandeling ook in kuurverband aan, waarbij je korting krijgt bij betaling in één keer. Ben je nog erg jong, dan vind je het misschien fijn om je vader of moeder mee te nemen. Zo kunnen jullie een besluit nemen over hoe jij je acne aan wilt pakken en streven we samen naar het maximale resultaat om jouw huid te verbeteren.

Heb je last van acne op je rug en wil je hier wat aan laten doen? Ook dat is mogelijk bij ons.

Tijdens de acne behandeling van zowel rug als gezicht wordt een reiniging uitgevoerd met daarna een intensieve peeling op basis van enzymen. Hierna kunnen de onzuiverheden verwijderd worden, wat een belangrijk onderdeel is van deze behandeling. Als laatste wordt de huid in balans gebracht en gekalmeert met een masker en de behandeling wordt afgesloten met een serum en intensief verzorgende crème. Natuurlijk maken we hierbij gebruik van de biologische producten van Esse organic skincare.

Acne behandeling€ 60,50
Acne mini kuur (3x acne behandeling)€ 151,25
Acne kuur (6x acne behandeling)€ 302,50

Acne nader bekeken

Het ontsteken van talgklieren in de huid wordt ook wel acne genoemd. Meestal begint acne in de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen veranderingen ondergaat, maar soms komt op volwassen leeftijd ook acne voor. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening welke psychische problemen kan geven.

Acne kan verergeren door stress, roken, voedselallergieën, overmatige blootstelling aan UV licht, tijdens de menstruatiecyclus of het gebruik van bepaalde soorten anti-conceptie middelen. Vaak lijkt het uitdrogen van een acne huid met bepaalde agressieve cosmetica dé oplossing, helaas werkt deze aanpak na verloop van tijd averechts waardoor een huid nog meer uit balans raakt.

Zoals gezegd is acne een aandoening van de talgklieren. Talg wordt afgevoerd via de poriën. Onder invloed van hormonen ondergaat de huid in de puberteit allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren in het gezicht, maar ook op de rug groter worden en meer talg produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker en kan daardoor moeilijker worden afgevoerd. Daarnaast kunnen bacteriën in de talgklier een ontsteking veroorzaken doordat deze talg omzetten in vetzuren. Deze vetzuren irriteren de talgklierwand en deze zet steeds verder uit. Als de wand van de talgklier uiteindelijk scheurt, komen bacteriën in het omliggende weefsel terecht en veroorzaken een ontsteking. Om de huid te verbeteren en littekens te voorkomen is het erg belangrijk om de huid goed te verzorgen met milde producten en regelmatig vakkundig te laten behandelen.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie en/of het maken van een afspraak.